AziyA's FotoPage

By: aziya azira

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 3-Feb-2009 04:01 Email | Share | | Bookmark
hidup ini satu perjuangan

found during blog hopping

The happiest people don't have the best of everything. They just make the best of everything that they have.

Live simply. Love generously. Care deeply. Speak kindly... [quote]

masih mencari2 tapak utk umh baru


Thursday, 22-Jan-2009 05:54 Email | Share | | Bookmark
cintaku tertinggal di bangi..bangi ke bkn P....

 
hhuhuuu mau p bangi...mau mkn ns beriani hameed n ns lemak sahak...apa la yg depa mboh dlm 2 smpi aku teringat2....kalu ikut emosi aku yg x stabil ni.....mmg sok aku p bangi ngan wenn ..sib baik pemikiran ini masih diwarasi dgn nilai2 kenormalan .....alif x dak tiket kalu aku p bangi cmne dia nk p matrik blk, tiket ke penang dah abs. ...aku pom dah lama x blk kg...ry aji ari 2 pom x blk...nt maa murka....apa2 pom family 1st.....tp sy mau p bangi....tp x pe next2 week ada lg...akan aku usahakan utk smpi ke sana ....kalu x sok lusa dah bleh p meronggeng sana....lyn midnite movie kt the curve.....sembang kt kedai mkn fasa 4 smpi pagi ngan jihe n wenn....sembang2 smpi ketuk2 meja heavennya ....en sawi n en hafiz x kan x nk jupe kwn dia yg cun dtg dr jauh ni....bleh update gosip org p amareka tp x beli apa2 souvenior siap claim bosan lg....x rock la mg ni sawi ...bleh p mkn ns beriani n ns lemak...yummy2

tp apapun

Quote:
life is not a bed of roses


byk menda yg perlu dipikirkan....kte hari ini adalah hsl keputusan yg kte bila dl....dl walaupun ada byk pilihan tp kalu kte dah pilih "ini"...ini yg akan berlaku..dan kte aku terpk nape dl kte x plh "itu"....mmg dah tersurat yg "ini" means to me...dah ditakdirkan...dan "itu" bkn utkku ...dan idup ini adalah dugaan dan jgn kte sesekali lemas dlm dugaan itu ...aku x tau apa yg yg akan berlaku 5 atau 10 thn lg... believe in mind yg all people can change sooner or late..hopefully...everything happens for a reason.... ntahhhhhhh...i'm tired already...yg aku perlukan ada lah ini



sgt maupun vacation ...nk2 kalu bleh p ngan gang without no mercy ahhahhaa otai kolej UO dl...kte dah usia lwt 20-an ...so vacation kt theme park mau pom tmpt2 yg crowded x lg sesuai...kte lbh perlukan keamanan dan kedamaian....sy juga maukan tote beg...iktkan ati nk yg coach dah jamu mata kat internet tp reganya adalah sebln gaji...lupakan aje...mari kte p cr kt penang harga yg lbh reasonable...bila mau ke penang....cmah kena kayap...wenn nk kursus kawen...kena tgu cmah sehat...get well soon cmah


Friday, 2-Jan-2009 04:57 Email | Share | | Bookmark
melankolik 2008....hopeless

 
dlm misi nk abskan chapter 2...tp tulisnya 2 perenggan.....blog hopping yg berlbh2......terjupe words ni....dlm jiwa tgh kacau mmg sesuai sgt lah


Ilmuwan islam Syeikh Ibnu Athoillah pernah menulis

"Allah tahu, manusia tidak akan berubah melalui kata kata..oleh itu Allah turunkan Musibah untuk menyedarkan dan Menginsafkan kita".

......dan aku hanya mampu bertawakal...dan menghrp pertolonganNya.......

rpnya thn 2008 pic aku x byk....godek2 pic lama yg byk....26hb December 2008 genap usia ank ikan 4 thn....5 years to go....nk abskan food aka ansurans si ank ikan ....cuba perati...ada model x didiga dlm keta 2 hahhaha




melankolik : pic ni thn 2006...on the way back from bkt ayer..sggh tgk kebun anggur


Friday, 26-Dec-2008 04:21 Email | Share | | Bookmark
welcome 2009

 
 
 
View all 6 photos...
5 days to 2009...ada checklist x utk thn dpn...aku rs checklist cm biasa jek...dah checklist thn 2008 ada yg checked n ada yg x....generally checklist utk 2009 adalah utk menjd insan yg berguna dan berjasa pd family dan kwn2....top of that...nak siapkan master uwaaaaaaaa

sume org cuti org ni...tggl aku, sarah n k'awin...nk bc paper kt bwh pom opis ttp...so aku lyn blues sorg2 dlm opis.....godak2 pic lama....pic zmn2 study....ghindu koranglah wenn...wenn blk 2, 3 ari lg tp dah x dak ms nk meronggeng ngan dia....dia pom dah nk kawen...plan nk jupe jihe pom x kesampaian....bila la nk jupe korg...kena set reunion utk gang2 kte....gang 2nd ngetop kt UO dl...haha.....bestnya zmn dl....zmn tuang tutorial p midveli, sogo hoho

jom lyn pic lama...pic ngan gang2 UO n mechy...aku kt kolej gang ngan dak2 letrik tp msk fac jd gang mechy...ye lah .....6 org tu je lah gnag yg ada hhahha pic ni pom ihsan digicam en ali n jihe....zmn study dl..en ali je yg ada dgcm ..nk amk pic sampel utk tesis pom kena mendandu domba ngan dia...sib baik ali baik....hahhaha ponggg byk skit...jasa dia byk kt aku...mlm2 mai anta assignment nk bg aku tiru (kalu dia x buat, aku n sarah buat taktik keji p curi bwh pintu lect hahhaha)... teman aku mkn....ms final year sume org agk bz kt fac ..ali la teman aku mkn....kami pom 1 lab...n shoulder to cry (jgn mare sarah...aku flashback blk memory silam)

kami mmg suka bergambar..dareq, jihe, wenn n zarin sm jek....sebln ber-roll2 -ve....bila dah keje dgcm jihe jd mangsa...hhaahhaha aku pom beli digicam bila dah sethn keje...sbb dgcam msk dlm wishlist ke 3 kot ranking ntah ke brape...slps ranking 1. keta n 2. handphone flip (aku mmg gle hp flip, rs cm sweet ckp ngan hp flip wakakaka pengaruh cite jepun sih) 3. digicam (ms beli digicam ni pom byk memory tp biarla memori itu berlalu..x sesuai nk flashback blk) n 4. labtop....5. bla bla smp skrg pom berderet2 lg..

jom lyn pic lama....ni lah keje org bila jiwanya kacau (ayat standard "kan best kalu x pyh tua...dok je zmn study x pyh pk mslah2 org mid-age ni") nmpk sgt ada mslah kendiri


Tuesday, 23-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
jiwa kacau!

 


betapa kacaunya jiwa aku...skit2 angin msk kepala...berdenyut...x leh nk buat apa..dok menung je lah...pk skit mula berdenyut...and i had try not to think about it...but i'm failed..the subject was inside my head...just comes around and around...now i still thinking why it happen to me.....why i need to face this ..apa dosa aku...tp org tua ckp kalu takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai...tuhan x kan menduga ummatnya di luar kemampuan ummat tersebut...tuhan itu maha kaya dia akan tunjuk kebenaran sooner or late...

Quote:
do not watch the petals fall from the rose with sadness, know that, like life, things sometimes must fade, before they can bloom again


tp demi insan kecil yg aku carry ini....i'm try hardly to positive my mind n cheer up....dan hanya mampu bertawakkal....n build up my trust

to all "salam maal hijrah"
smoga hijrah tahun ini hijrah yg berkekalan dan diredhai...smoga kte di bwh lindunganNya hingga akhir hayat



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net